lauantai 28. maaliskuuta 2009

MATKALLA OMAVARAISTALOUTEEN

No nyt on viimeisetkin, elämäni ensimmäiset itse kasvattamani tomaatit syöty. Kyllä niitä riittikin! Kuudesta taimesta saimme noin sata tomaattia. Luulin, että tuotettuaan hedelmät, kasvi kuihtuu ja kuolee, mutta vielä mitä: taimet alkoivat taas kasvaa ja uusia tomaatin poikasia killuu jo tusinoittain oksilla. Tukikeppejä yritän lisätä sitä mukaa kuin vartta kertyy.

Uutta tomaattisatsia odotellessa olemme joutuneet keskelle paprikasesonkia. En olisi arvannut, millaista satoa saadaan yhdestä paprikasta otetuista siemenistä. Miehen nyrkin kokoiset vihreät paprikat odottavat vielä punastumista, mutta olen käyttänyt niitä jo runsaasti kaikkeen täällä kokkaamaani ruokaan.

Myös istuttamani melonit ja kurpitsat ovat muutamassa päivässä nousseet jo taimelle. Seuraavaa satoa odotan kuitenkin joko kirsikkatomaateilta tai jo kukkimaan puhjenneilta kurkuilta. Saa nähdä, kummat ehtivät ensiksi. Ei tässä voi kuin kummastella! Naapuritontin työmiehetkin jo kysyivät, kasvatanko vihanneksia myyntiin. Olenko ollenkaan se sama ´puutarhuri´, joka ei männä kesänä onnistunut saamaan yhden yhtäkään perunaa nousemaan..


Pariskunta puiston penkillä Puerto Platassa