maanantai 16. helmikuuta 2009

YSTÄVÄNPÄIVÄ ELOKUVATYYLIIN

Ehkä muillekin on käynyt sama kuin minulle usein Suomessa: suunnittelen aikovani satsata johonkin ihan tosissani, mutta tilanteen tullen livahdankin siitä, mistä aita on hiukkasen matalampi. Selvemmin sanottuna: aion koristella juhliin talon juuri niin kuin sisustuslehdissäkin tehdään, viimeisen päälle, mutta sitten ajanpuutteen tai saamattomuuden vuoksi tyydynkin vain siivoamaan pahimmat ryntteet kaappiin ja vaihtamaan pöytäliinan.

Tänä vuonna päätin satsata Ystävänpäivään oikein kunnolla! Koska täällä tätä aikaa on, voi vaikka koko päivän keskittyä pelkästään kynttilöiden asettelemiseen. Valitettavasti valokuviin ei millään saa tallennettua tunnelmaa ja valaistusta täydellisesti, mutta ehkä niistä jotain osviittaa saa.

Katoin matalan pikkupöydän valkoisine pöytäliinoineen ulos uima-altaan viereen ja asettelin kasan tyynyjä istuimiksi. Tottakai astiat katelautasia myöden ja serveteissä sydämiä. Kynttilöitä sinne tänne ja jouluvalot sydämen muotoon pöydän ympärille. Taustamusiikiksi pehmojazzia tuikkivan tähtitaivaan alla.

Menú oli seuraava: Alkuruoaksi parsakeittoa ja patonkia con valkosipulivoi (kaikki tottakai itsetehtyä!) Pääruokana lohta lime-ranskankermakastikkeessa ja perunamuusia. Jälkiruoaksi suklaasydämiä kermavaahdolla. Juomana kuohuviiniä ja kuplavettä. Kaikki onnistui mainiosti, vaikka nyt itse joudunkin kehaisemaan.

Illallisen jälkeen seuralaiseni alkoivat pelata jalkapalloa ja minä hain tanssikavaljeerikseni porrasharjan. Juhlat jatkuivat pitkään ja kaikilla oli hauskaa!


Pariskunta puiston penkillä Puerto Platassa