tiistai 16. helmikuuta 2010

LIU LAU LASKIAISTA

Laskiaisen perinteikäs vietto sujuu aivan hyvin myös +30 asteen ilmastossa. Hernesoppa on mitä mainioin hellepäivän lounas, varsinkin jos se on terästetty valkosipulilla ja kunnon tujauksella pippuria.

Eikä laskiainen ole mitään ilman kunnon laskiaispullia, joten niitä leivottiin sitten kunnon läjä. Vähän arvelutti pullataikinan teko, kun viime kerrasta on aikaa vissiin tasan vuosi. Mutta täällä kuumuudessa taikinakin kohoaa hyvin, että kunnialla hommasta selvittiin. Paistoaika piti tuplata, kun kaasu-uunissa lämmittelevät pullat olivat 12 minuutin jälkeen vielä kalman kalpeita. Maku kuitenkin ratkaisee, ja se oli hyvä!

Päivän kohokohta oli kuitenkin laskiaismäenlasku. Lumisten rinteiden puuttuessa nykäisimme simmarit jalkaan ja kipaisimme naapuriin venäläisten rakentamaan vesipuistoon. Kun ei ole vähään aikaan (ehkä kymmeneen vuoteen) vesiliukumäissä laskenut, oli tämän päiväinen huikea kokemus. Minun suosikkiratani oli punainen: nopea ja kurvikas.
Nyt on mentävä herkuttelemaan vielä yhdellä laskiaispullalla, sillä eikös se laskiainen aloita paaston?

Pariskunta puiston penkillä Puerto Platassa